Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2011 17:00 - Солидарни или лични пенсионни и здравни фондове?
Автор: 8qica Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1415 Коментари: 0 Гласове:
3



Дами и господа народни избранници

Искаме да ви информираме за натрупаното народно недоволство от солидарните пенсионноосигурителни фондове. Предлагаме да се реформира пенсионната система, а именно цялостно премахване на сегашната система и даване правото на граждданите сами да управляват своите пенсионни вноски, които да са техни лични, а не общо-солидарни, както е в момента. Всеки сам трябва да управлява собствения си фонд и използва парите според нуждите си, които са изкарани със собстевен труд, а при смърт парите да се онаследяват от наследниците. Необходими са спешни мерки за да се избегне агонията на криворазбраната ни социална държава. Можем да бъдем солидарни към болни хора, инвалиди, но не и към определени групи вечно привелигировани хора. Необходими са спешни мерки за да се избегне агонията на криворазбраната ни социална държава.
Също така предлагаме нов модерен начин за решаване на двата фундаментални проблема в България, демогравският и осигурителният. Обвързване на раждаемоста с пенсионното осигуряване! Ето как: определянето на размера на пенсията да става освен по сегашния метод, да има допълнителни възможности за увеличение на база, пенсионните осигуровк...и които изплащат конкретно собствените ви деца! Пример: Ако имате 5 деца и те внасят общо в пенсионния фонд примерно 1000 лв. за определен период от време, надбавката към пенсията да е примерно 30% от тези пари, или 300 лв. - Ако имате 2 деца и те внасят в пенсионния фонд например 400 лв. надбавката ви ще е 30%, или 120 лв. Дефицита който се получава от това, че конкретни пари се заделят за конкретен човек, ще се покрие, или с леко увеличение на осигурителните ставки, или с леко намаления коефициент, чрез който получаваме базата при стария метод и ползваме като основа при новия метод. Предимствата от това са видими, а именно: Социално справедливо разпределение на пенсионния фонд според нуждите и приноса към народа и държавата на конкретния човек. Отгледали сте деца, получавате по- голяма пенсия за благодарност и по- големи възможности за купуване на подаръчета за любимите внучета и обратно, по- малък принос, следствие на който имате и по- малък доход, но и по- малки нужди, тъй като и децата ви са по- малко би следвало, условно разбира се да имате и по- малко внуци! Да не говорим за това, че се решава фундаменталния въпрос, как да стимулираме раждаемоста, без да се облагодетелстват слоеве от обществото които превръщат безработицата в своя професия и раждането на деца за тях е доход, разчитайки само на социоално подпомагане и необявени доходи за преживяване, без да полагат особенни грижи за децата си, като не им оставят право на избор и най- малък шанс в живота, оставяйки ги неграмотни и интегрирането им в обществото става невъзможно! Точните изчисления и конкрентите коефициенти и проценти, оставям на специалистите. За мен е важен принципа на справедливо разпределение на социалните блага и не на последно място, интелигентния нов, модерен начин на стимулиране на раждаемоста при българите.
Коментар: това е най- елементарния и прогресивен начин, хем да се стимулира раждаемоста с малко средства, хем да се стимулира образованието и в същото време да се реши в голяма степен проблема с емиграцията, но е толкова авангардно, че вероятно трудно ще се възприме от някои от четящите в момента.
С уважение.....

Адреси на депутати и институции: http://aktivnigrajdani.bulboard.com/vt2.html
Изпрати на медиите тук: http://pressbulgaria.com/
Още адреси на медии: http://aktivnigrajdani.bulboard.com/vt3.html






Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 8qica
Категория: Политика
Прочетен: 142671
Постинги: 64
Коментари: 55
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930