Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2011 17:14 - Професията безработен е факт от 01 01 2011 година
Автор: 8qica Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2008 Коментари: 0 Гласове:
4



Дами и господа народни избраници,
Пишем ви във връзка с влезлият в сила закон от 1 януари 2011 година даващ възможност за доживотно социално подпомагане поради отмяна на ограничението от дванадесет месеца за получаване на социални помощи от безработни лица в трудоспособна възраст от 1 януари 2011 г.
Искаме да ви предложим нова форма на гарантиран социален минимум, като в същото време спазим правата и на безработните и на данъкоплатците. Нова форма при която едните ще получават достойни доходи, а другите няма да бъдат ощетени и данъците им ще бъдат използвани за по- полезни дейности от това да пълнят бездънната каса на вечно безработните.
Вместо безсрочни социални помощи, въведете понятието, “СОЦИАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА”. Държавата и общините ще бъдат задължени да осигурят работа на всички. По този начин ще бъде спазена точката от конституцита на Република България гласяща, че в България всеки има право на достоен труд.
Дейностите , които може да извършва тази армия от бивши безработни са според тяхната квалификация. Те следва да се групират по образователен ценз и лични умения. Дейностите, които те биха могли да извършват са следните:
1. Общо градско и селищтно почистване.
2. Градско и селищно озеленяване. (създаване на цветни градини, каскади от цветя, поставяне и поддържане на кашпи, озеленяване и създаване на градски центрове за отдих и безопасни детски игри, детски площадки,)
3. . Почистване на коритата на реките в България.(за да не се вайкаме отново при следващия по- силен дъжд)
4. Работа по облагородяване и залесяване на ерозирали райони или такива предвидени за залесяване в България.
5. Работа по изграждане на обекти от местна или национална значимост.(пътища, мостове, магистрали, крайпътни центрове за отдих и озеленяването им)
6. Работа по изграждане на напоителни канали и системи за пустеещите държавни земи в България.
7. Работа по изграждането на екопътеки и облагородяването на околностите около природните и историческите забележителности на България.
Ползите за България и за обществото ще бъдат видими:
1.Пълна липса на безработица.
2. Гарантирани и спазени човешки права.
3. Всеобщ икономически възход.
4. По- приветлива околна среда.
Въвеждането и изпълнението на по- горе посочените предложения осмисля и изпълва със съдържание повечето от точките в конституцията на Република България, Глава втора ОСНОВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ.
Надявам се, че вие, като наши избранници и като представителна извадка на нашето, българско общество, споделяте нашите виждания относно сегашната ситуация в България и нейното бъдеще, и ще сбъднете мечтите на всички нас като вземете под внимание нашите искания и предложения, и ги въведете в изпълнение.
Благодарноста си от вашите действия или бездействие ще изразим на предстоящите избори.
С уважение: .................

Адреси на депутати и институции: http://aktivnigrajdani.bulboard.com/vt2.html
Изпрати на медиите тук: http://pressbulgaria.com/
Още адреси на медии: http://aktivnigrajdani.bulboard.com/vt3.html




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 8qica
Категория: Политика
Прочетен: 141561
Постинги: 64
Коментари: 55
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031